BISKOTA ME PATATE TE EMBLA DHE KAMOMIL





Kjo recetë biskotash është shumë e vlefshme për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve në periudhën kur janë duke dalë dhëmbët e parë të bebit.
Koha e përgatitjes është 10 minuta;  Koha e pjekjes është 25 minuta 
Përbërësit
  • · 200g patate të ëmbla
  • · Një bustin çaj kamomili
  • · 1 filxhan miell
  • · 2 lug vaj kokosi ,apo vaj tjetër vegjetal
Përgatitja
  1. Qëroni dhe prisni në copa pataten e ëmbël.
  2. Vendosini në tigan dhe i mbuloni me ujë, brenda në ujë shtoni dhe bustinën e çajit.
  3. Zjejeni pataten deri sa të zbutet.
  4. Hiqeni bustinën dhe lëreni ujin në zjarr deri sa të reduktohet në 2 apo 3 lugë në mënyrë që t’ju ndihmojë në bërjen e puresë.
  5. Bëjeni pataten pure.
  6. Në një enë të thellë shtoni miellin, purenë e patateve dhe vajin.
  7. Përzieni përbërësit me një lugë druri derisa të formohet një masë e njëtrajtshme.
  8. Në një tepsi shtroni letër guzhine.
  9. Ndaheni masën e përfituar më parë në forma të tilla që bebi mund t’i fusë në gojë pa vështirësi.
  10. I piqni në furrë me temperaturë 180 grade për 25 minuta.
  11. I lini të ftohen dhe i ruani në mbajtëse hermetike.
T’ju bëjnë mirë!!!
 (pernenat.al)

Comments

Popular posts from this blog